2015. feb 17.

Felújítás- hangsúly a nyílászárókon

írta: Lakásfelújítók
Felújítás- hangsúly a nyílászárókon

lakasfelujitas.jpgAki régi építésű ingatlan mellett teszi le voksát, pontosan tudja, hogy a kedvező árakért cserébe jó néhány felújításra szoruló résszel találkozik majd. A burkolási munkák és a falak mellett azonban van még egy terület, amely korszerűsítése rendkívül fontos, ez pedig nem más, mint a nyílászárók cseréje.

Régi építésű lakások lévén ezek állapota rengeteg kívánnivalót szokott maga után hagyni. Javításra nem érdemes költeni, érdemes inkább a cserét választani. Ez nem csak az igényes megjelenés miatt fontos, hanem természetesen az energiatakarékosság okánál fogva is.

A nagy belmagasságú ingatlanok esetében egyébként is gondot szokott okozni, hogy nehéz felfűteni azokat. Mivel azonban a fűtési rendszere ezeknek a lakásoknak egyedien alakítható, így minden lehetőség megvan arra, hogy a megfelelő hőmérséklet biztosítható legyen. Ahhoz azonban, hogy a meleg valóban a lakásban is maradjon a hőszigetelésre mind a burkolásnál, mind a nyílászárók cseréjekor ajánlott ügyelni.

A hőszigetelő falfestékek remek választásnak bizonyulnak, ugyanis a bennük megtalálható kerámiagyöngyöknek köszönhetően azok visszaverik a hőt a lakásba, ezzel is biztosítva a meleget a hideg hónapokban.

Szólj hozzá

lakásfelújítás hőszigetelés ablakcsere