2015. feb 18.

Polgári lakások loft-beütéssel

írta: Lakásfelújítók
Polgári lakások loft-beütéssel

lakberendezes-loft.jpgAz Amerikában már rendkívül elterjedt irányzat tulajdonképpen azt jelenti, hogy olyan ingatlanokat alakítanak át lakóingatlanokká, amelyek korábban egészen más célt szolgáltak. A nagylégterű, jellemzően nagy belmagasságú egykori gyárépületekben, üzemcsarnokokban többszintes, rendkívül divatos és modern lakások alakíthatóak ki, melyek elsősorban a fiatal, szingli, jó anyagi körülményekkel rendelkezők körében kedvelt. S hogy mi a hasonlóság a régi polgári ingatlanokkal?

A nagy belmagasság itt is lehetővé teszi a több szint kialakítását akár galéria-jelleggel, s bár a helyiségek önmagukban is rendkívül tágasak, de egybenyitással további terekhez juthatunk, ami egyedülálló hangulatot varázsol a lakásba. A fűtési költségek csökkenthetőek a belmagasság akár gipszkartonnal történő csökkentésével is, a terek között pedig többféle lehetőség is létezik az elválasztásra a falakon kívül.

Bár a loft-stílusú lakások nem kifejezetten a családosak számára praktikusak, de pároknak, művész beállítottsággal rendelkezőknek, vagy egyszerűen a különlegességet kedvelők számára kitűnő választásnak bizonyulnak. Az egyfajta életformát is takaró jelenség hazánkban még ritkaságszámba megy, de bizonyos elemeit egyre többen csempészik be otthonukba, akár polgári lakások esetében is.

Szólj hozzá

lakberendezés lakásfelújítás loft