2015. már 12.

Érdemes lepusztult lakásba fektetni?

írta: Lakásfelújítók
Érdemes lepusztult lakásba fektetni?

A tavaly beindult ingatlanpiac az idén tovább düböröghet?

Az lakáscélú ingatlanok még mindig kedvelt befektetésnek számítanak.

szoba-1.jpgEgy jó környéken megszerzett lepusztult lakás a felújítás után könnyen értékesíthető. Ez különösen igaz a budapesti régi polgári lakásokra. Az értékesítés mellett a könnyen kiadható lakások is keresettek.

A legkeresettebbek a felújításra szoruló lakások. Ha jó környéken van a lakás, napokon belül vevőre talál. Sok esetben még meg sem jelenik a hirdetés, és már jelentkeznek a komoly vételi szándékkal rendelkező vásárlók.

Lakásfelújítás befektetési céllal.

Érdekes, hogy a befektetési céllal megvásárolt lakások felújítását többnyire nem a kis költségvetés jellemzi. Komoly korszerűsítésen esnek át, úgy a fűtés, a nyílászárók, mint a burkolatok tekintetében. Továbbértékesítési céllal inkább a kisebb lakásokat kedvelik, míg bérbeadási szándék esetén teljesen homogén a kép.

A lakás felújítását, berendezését is alapvetően meghatározza a befektetési forma.

Értékesítés esetén fiatalos, merészebb lakberendezési stílus a jellemző, a minőségi anyagok, és kivitelezés mellett. Kifejezetten a fiatal pároknak, és szingliknek készül az otthon. Kedvelt lakberendezési stílusok a minimál, az art deco, a nálunk még kevésbé ismert shabby chic, és természetesen a contemporary.

lakasfelujitas-burkolatok.jpg

konyha-etkezo.jpg

Ha bérbeadás a cél, a felújítást az egyszerűbb stílusok jellemzik, a korszerű energiafelhasználás, és a tartósság mellett. Szinte elmaradhatatlan a galériaépítés. Sőt a nagyobb lakásoknál minden szobában a hálórész galéria, alatta szekrények, és az elmaradhatatlan íróasztal. Egy modern nagy konyha, és fürdőszoba, egy külön WC kell még, és már jöhetnek is az egyetemista bérlők.

szoba-galeriaval.jpg

konyha-nagy.jpg

A kedvelt helyek Budapesten a belváros és az egyetemek környéke. A pesti oldalon a V., VI., VII., VIII. IX. kerületek, a budai oldalon pedig a jó tömegközlekedésű helyek, mint a XI. és XII. kerület.

Szólj hozzá

lakberendezés lakásfelújítás ingatlan befektetés