2015. már 16.

A piros szín jelentése a Feng Shuiban

írta: Lakásfelújítók
A piros szín jelentése a Feng Shuiban

A Feng Shui stílusban a piros színt a tűz elemmel párosítják...

A Feng Shui egy több ezer éves keleti eredetű lakberendezési stílus, amely abban segít, hogy harmóniát és nyugalmat hozzon életünkbe az otthonunkon keresztül.

agy.jpgagy-piros.jpg

Talán ezért is válasszák egyre többen lakásfelújítás során ezt a Kínai tudást, amely megtanítja, hogyan helyezzük el a használati és személyes tárgyainkat a lakásban a tökéletes harmónia érdekében.

A Feng Shui stílusban különös jelentősége van a színek fontosságának, ugyanis a színeknek köszönhetően tudjuk behozni lakásunkba a pozitív energiákat. A Feng Shui szerint mindegyik szín egy energiát képvisel, amely képes befolyásolni az érzelmi és fizikai állapotunkat.

asztal.jpg

A piros szín az, amelyet a legkönnyebben érzékeli az emberi szem. A Feng Shui stílusban a piros színt a tűz elemmel párosítják, amely az erő és az energia színe. Ez a szín kétoldalú is lehet, hiszen veszélyt és örömöt is jelenthet, viszont felhívja a figyelmet és melegséget, illetve gazdagságot is kölcsönöz a belső tereknek.

Bármennyire is sok jó előnnyel szolgál a piros szín, óvatosan kell bánni vele lakásfelújításkor, ugyanis a túlzott használata egy téren belül, nyugtalanságot hozhat az ott élőknek. Javasoljuk, hogy inkább a piros színű dekorációs tárgyakat vagy Feng Shui kiegészítőket használja.

parnak.jpg

lepcso.jpg

 

Szólj hozzá

lakberendezés színek a lakásban