2015. már 27.

5 hasznos tipp lakásfelújításhoz

írta: Lakásfelújítók
5 hasznos tipp lakásfelújításhoz

Lakásfelújítás hogyan? - Első rész

Az otthonteremtés fontos részét képezi a használt ingatlan felújítása.

3801082_s.jpgSokan nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy új építésű lakásba költözhetünk, s ilyenkor nincs más hátra, mint az előző lakók által ott hagyott sérülések megszüntetése, valamint a korszerűsítés. Mindegy, hogy első lakásvásárlásunk előtt állunk, vagy már meglévő otthonunkat szeretnénk csinosítani, néhány hasznos ötlet mindig jól jön. Lássuk, melyek azok a területek, amelyekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani akkor, ha otthonteremtésről, korszerűsítésről van szó!

  1. Nem mindegy, mennyibe kerülnek az alapanyagok!

A legtöbben ott követik el a hibát, hogy szeretnék minél alacsonyabb áron megúszni, és az alapanyag vásárlásnál nem figyelnek arra, milyen minőséget kapnak a pénzükért. Annak érdekében azonban, hogy minél ritkábban kelljen újra burkolni, vagy festeni, érdemes legalább a középkategóriás termékek közül választani, ez garanciát jelent az időtálló minőségre. Különösen a falfestékek, a burkolóanyagok esetében ajánlott erre figyelni. A járólapokon rendkívül hamar meglátszik, ha nem ütnek meg egy bizonyos színvonalat.

  1. Hőszigetelés több fronton

Annak érdekében, hogy a téli időszakban ne az utcát fűtse, ajánlott a hőszigetelést korszerűsíteni. Nem csak a nyílászárókra gondolunk, bár kétségtelen, hogy ezek jutnak először eszünkbe. Ma már számtalan olyan hőszigetelő rendszer kapható, amellyel a régi falazatot utólag is kiválóan lehet szigetelni. Az utólagos hőszigetelés kültéri és beltéri alkalmazására egyaránt van lehetőségünk, a felújítási munkáknak megfelelően.

  1. Színválasztás okosan

A hagyományos fehér falak egyre kevesebb otthonban kapnak helyet, és legalább egy halvány színárnyalat mindenkinél megtalálható. Festék választás során arra ügyeljünk, hogy a kisebb, ablaknélküli helyiségekben ne használjunk túl sötét árnyalatokat, ezzel ugyanis összenyomhatjuk a teret. Egyébként gyerekszobába, nappaliba, hálószobába, sőt konyhába is kiválóan alkalmasak az élénk színek. A napsárga, a piros különösen kedveltek manapság.

11826761_s.jpg

  1. Felújítás saját kezűleg

Sokszor megvalósítható a lakásfelújítás saját kezűleg is, hiszen a gyártók napjainkban arra törekednek, hogy a burkolóanyagok, festékek és egyéb, felújítás alkalmával használatos alapanyagok egyszerűen felvihetőek, rögzíthetőek legyenek. Így nem csak a szakember költségét spórolhatjuk meg, de valóban saját kezünk munkája is benne lesz az elkészült végeredményben, ami kétségtelenül örömmel tölt el mindenkit.

  1. Lomtalanítás

A költözés, lakásfelújítás időszaka remek alkalmat teremt arra, hogy megszabaduljunk a felesleges holmiktól. Az elromlott elektronikai cikkeket leadhatjuk erre a célra fenntartott gyűjtőpontokon, a ruhaféléktől és bútoroktól pedig akár jótékonysági céllal is megszabadulhatunk. Kevesebb felesleges holmival jobban elférünk majd mind a felújítás, a pakolás, mind a későbbi hétköznapok során.

furdoszoba-vizszereles.jpg

Szólj hozzá

lakásfelújítás lakásfelújítás ötletek színek a lakásban