2016. jan 25.

Lakásfelújítás trendek 2016

írta: Lakásfelújítók
Lakásfelújítás trendek 2016

Mi várható a lakásfelújítás kivitelezéseknél 2016-ban?

lakasfelujitas-trendek.jpgAz előrejelzésünket a 2015-ös év második felében tapasztalt lakás átalakítási trendek továbbgondolására alapozzuk.

A lakásfelújítások műszaki tartalmát az idén is az energiatakarékosság és a hosszabb távra szóló lakásfelújítások fogják jellemezni.

Egy részt a fűtéskorszerűsítések, a korszerű fűtőberendezések beszerelése, és a nyílászárók felújítása, cseréje továbbra is fő szempont lesz. Másrészt a víz, és az elektromos hálózat teljes újraszerelése is fontos része lesz a lakásfelújításnak.polgari-lakas-futes_1.jpg

A lakástulajdonosok egyre magasabb minőségű, kopás állóságú burkolatokat választanak. A falak olyan előkészítését igénylik majd, amely az elkövetkező években elbír még néhány tisztasági festést, újra tapétázást.

Mi lesz meghatározó a lakás helyiségeinek berendezésekor?

konyha-etkezo_1.jpgA lakberendezési stílusok diszkrét keveredése továbbra is jelen lesz az otthonokban. A minimál, és a contemporary jellemzi majd a 25-45 év közötti korosztály lakásait.

A loft ugyan megjelent a 2015-ös évben is, de erre alkalmas igazán alkalmas épületből viszonylak kevés létezik nálunk. A loft utánzatok tovább terjedésére inkább az év második felében számítanék.

A hálószoba, a nappali bútorait a fehér és világosabb színek fogják meghatározni. A konyhabútoroknál még egy ideig divatosak lesznek a magas fényű fehér konyhák, lehetőség szerint konyhaszigetekkel kiegészítve.

A fürdőszobák körbe 210-240 magasságig, vagy mennyezetig történő csempézése felejtős lesz. A konyhában, nappaliban, és az előszobákban padlóburkolatoknál egy inkább átveszi a padlócsempe helyét a jó minőségű kopás és nedvességálló parketta, laminált parketta.

A lakásvilágítások terén tovább hódít a led. A led panelek, a hagyományos foglalatoknál használható led fényforrások mellett, szintén trendi lesz a led szalagok használata. A led szalagokat, mint rejtett világítás, vagy helyi konyhapult világítás megoldásaként alkalmazzuk.

Nagyon kedvelt lett az elmúlt években a kandalló építés. A kandallók, látvány kandallók alkalmazása gyakori lesz az idén is. Ahol nincs lehetőség kéményes bekötésre, ott hódítanak majd az elektromos és a bioetanol kandallók.latvany-kandallo.jpg

Szólj hozzá

lakberendezés lakásfelújítás Contemporary lakberendezés Minimál lakberendezés