2016. nov 09.

Fürdőszoba trendek 2016

írta: Lakásfelújítók
Fürdőszoba trendek 2016

mosdo-1_0_1.jpgA fürdőszoba otthonunk azon helyisége, ahol a mindennapi hajtás után új energiákkal töltődünk fel.

Ez a szépségápolás helyszíne, és a megfelelő eszközökkel, készítményekkel igazi wellness oázist varázsolhatunk falai közé. Annak érdekében azonban, hogy tökéletes érezzük magunkat az ott töltött időben, korántsem mindegy, hogy milyen lakberendezési stílus mellett tesszük le a voksot. Nem csak a bútoroknak jut központi szerep, hanem a kiegészítőknek és a praktikusságnak is, melyek együttesen határozzák meg, milyen hangulatban tölthetjük időnket a fürdőszobában. A trendek folyamatosan változnak, visszatérnek, s ez nincs másként akkor sem, ha e helyiségről van szó. Nézzük, milyen stílus, kiegészítők és megoldások mellett teszik le napjainkban egyre többen a voksot!

 

Természetesség mindenekfelett

A zöld színfoltok nem csak a nappaliban vagy a konyhában mutatnak jól, hanem a fürdőszobában is. Tény viszont, hogy a legtöbb ingatlan esetében nem kerül ablak elhelyezésre a helyiségben. Az élő növények ilyenkor kizártak, ám ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a természet közelségéről. Napjainkban már nagyon sok valóban természetes hatást keltő mű növényzet kapható az üzletekben, de a csempék vagy a textíliák megfelelő megválasztásával is sokat tehetünk a természetes hatás érdekében. A rattan, a fonott bútorok, szekrények is remek választásnak bizonyulnak.

egyedi-furdoszoba.jpg

Szobaszerű kialakítás

Ma már nem csak az exkluzív kialakítású otthonokban találhatóak meg szobaszerű megjelenéssel bíró fürdőszobák. Mivel ez a helyiség szerves részét képezi az ingatlannak, ezért tulajdonképpen magától értetődő, hogy szeretnénk minél otthonosabban, kényelmesebben berendezni. A szőnyegekkel, fotellel, székekkel, kisasztallal kombinált berendezés napjainkban nagyon divatosnak számít. Nem mehetünk el azonban amellett, hogy mindez csak akkor mutat jól, ha elegendő hely áll rendelkezésre hozzá a fürdőben.

 

Praktikus megoldások kis helyiségekbe

Ha a fürdőszoba kerül szóba, akkor legtöbben arra panaszkodnak, hogy a helyiség túlságosan kicsi a lakberendezési célok megvalósításához. Némi plusz alapterülethez juthatunk akkor, ha a mosógépet a konyhában helyezzük el, ez már teljesen elfogadottnak számít manapság. Alapvetően elmondható azonban, hogy kreatív megoldásokkal még a panelméretű fürdőszobák is trendi megjelenéssel ruházhatók fel. A zuhanykabinok és sarokkádak között is kaphatók olyan típusok, melyek méretükből és beépítésük módjából adódóan megfelelőek még a szűkösebb körülmények közé is.

7_furdo_1_1.jpg

Óriási csempék

A fürdőszobában használatos burkolóanyagok között a nagy mérettel rendelkezők nagyon trendinek számítanak. Az óriási csempék, járólapok legalább olyan divatosak, mint a süllyesztett világítás, amely azonnal hangulatos fényviszonyokat teremt. A fehér szín soha nem megy ki a divatból, de a virágminták, a menta, a fekete-fehér kombinációja, vagy egyéb árnyalatok variációi is nagyon trendinek számítanak. Megéri a burkolatokat összhangba hozni a fürdőszobai bútorok színével, így még teljesebb lehet az összhatás.

polgari-lakas-furdoszoba_1.jpg

A fürdőszoba berendezése során természetesen nem mehetünk el a kiegészítők mellett sem. Megéri időtálló minőségű szappanadagolót, fogkefetartót beszerezni, hiszen ezek sokkal stílusosabban mutatnak, mint az, ha a boltokban kapható műanyag flakont, vagy poharakat helyeznénk a pultra. A szépségápolási kellékeket, törölközőket célszerű praktikus szekrényekben elrejteni, ezzel elkerülhető a zsúfoltság. Néhány ügyes megoldással azonnal otthonossá és persze divatossá varázsolhatjuk a felfrissülés helyszínét!

Szólj hozzá

fürdőszoba lakásfelújítás ötletek fürdőszoba ötletek